senang-senang datang la lagi eyh..sahabaT amatlah dialU-alUkan...

Tuesday, 19 October 2010

al-faTihah bUatmU Ahmad SyamiL b BASRi....


Ahmad SyamiL bin Basri....al-faTihah...

ni gambar yang kita sempaT ambil sebelum bergerak ke gUa musang..







dUlu aku ni blaja di ipg kmpUs tuanku bainUn, p.pinang sebelum aku brtuKAr ke ipgkdri disebabkan masalah yang aku alami...

disebabkan kemalangan mOtosikal...dalam keadaan bertOngkat akU kembali ke mktb baiNun utk menguruskan pertUkaran aku....

sejUjurnya berat hati akU nk tinggalkan kawan2 kat sana especially clsmaTe yg mmg dh seraSi dengan akU kn...terUtama 5 orang hero2 yang ada time tU..akU, lan, syamil, bab dan nabiL...jd ketUa untuk sem 1 mmg btUl2 mncabar..smUanya kna bUat sendiri...nk tnye sape?? xtaU la plk...sem 2 lntik lan plk jd ktUa..

sem3, sekelas nk lnTik hang tP hang xmaU jd..xpe... hang de sbab nape xmaU jd time tU kn...tp besT sgt bila igt knangan time jd ketUa ni...sebab bnk knangan dak2 llaki time ni...^__^

kelas kta time tU bnyk yg berpecah2...tP last2 brstu gak kn.."igt, kita nk dduk skali 5 thun, bknnye 5 bulan..lme ag tU..xkn kite snggup nk gdUh2, masam2 mUka dlm jangkamaSa tu" tU la yg akU slalu duk ulang time kt sne...seronok kalau akU nmpk kite smua leh gelak sama2..hepi sama2..until la jmUan sblum akU pndah tu....

time tU hang pUn dtg syamil..sedih akU tau tym nk tinggalkan ko..kata akU "xpe mil, len kli akU dtg blik kt bainUn nk jUmpa korang balik" ..hang senyUm2 ja..ckp orait bro, siap tepUk2 blakang aku....tP kan.. smUanya dh x smpat kn.. sebab kO dh 'pergi' dUlu....

di malam yang sesePi ni mil.....terasa sayU hatiku mengenangkan kaU syamil....kaU dah pergi.. bUat selama-lamanya mninggaLkan semUa..


time balik dari english nite hang ckp nk blik cpat2, nmpk sUmthing..seram sejUk la akU time tU..kita pn jln je smpai blik...sampai kt blik bru hang cita semuanya...


msti hang igT kn, kte kn clsmaTe...baik sgt..kesana kemari sama2...rndU sangat time tU..


kite gUrau sma2, gelak sama2...kita kn 5 org ja lelaki lam kelas...sUka la kn time tU kita gelak2...siaP sakat nabil sama2...sori nabil sebab hang kecik hati ngan kitorang...maafkan kitorang eyh.. kita semUa spakat kn kalau nk bUat apa2..


dUk sebelah hang spanjang nk pergi ke gUa mUsang, gelak2 dalam baS..kita bUat2 mcm nk mUntah...pstU gelak2...akU buat lawak, hang gelak..mmg rndU la igtkan gelak hang tU..snyUman yang penUh dengan keikhlasan seorang sahabat...memang xkn akU lupa la mil..

kita gerak ke penang malam tU...jalan2 bli barang..skali dgn bab...sewa keta kancil, ko yg drive...best giler mlm tU aku rse...lepak shOpping cmplex...psr borong tgh mlm...ada bjU yg hang suh akU bli, hang ckp cUn.tp hang ckp xmau bli...akU pn bli ah..tiap kli aku tgk bjU tu akU akn igtkn hang mil...

mmg best sgt dpt kwn dgn ko...

kini, hnya Al-fatihah yg akU mmpu kirimkan bUat kaU yg kini telah kembali ke RAHMATULLAH...

stakat ini shaja yg mmpU aku tulis wlaupn akU tau terlalu bnyk knangan kita bersama smPai x mmpU aku tulis lg kerana aku tkUt akU x mmpu menahan airmata akU yg mmg dh bertakUng ni.....



sesUngguhnya hanya ALLAH yg brkUasa keatas segala yg ada ddUnia ini....



waALLAHualam...


inilah kiTa....igt ya!! sUsah senang kiTa kOngsi bersama...




8 comments:

iszieylyanziy said...

alfatihah..semoga rohnya aman dan ditempatkan dalam golongan orang-orang soleh,,,amin

Nurul Ain Zubaidah Bt Mohd Khalid said...

Al- Fatihah..
Terima kasih kpd Mu YA ALLAH krana telah meminjamkan dia kpd kami semua...

mOhd ziQRuL fHahmie b dERaman said...

alhamdUlillah yaALLAH.."akU rndu kat ipg bainUn...."

attoae said...

sedis baca luahan hati utk sahabat nihh...
AL-FATIHAH...
sem0ga kekuatan terus mengiringi kalian semua...

Umairah said...

ya..sebak bla bca luahan cg.
moga tabah dlm hadapi cabaran..
saudara extend blaja k bla nk tukar ipg?

mOhd ziQRuL fHahmie b dERaman said...

attoe..

inSyaALLAH...syukran ya ukht..

mOhd ziQRuL fHahmie b dERaman said...

umairah..

ye..ana cuma tkr mktb..tak extend..

permata ilahi said...

assalamualaikum....law xkisah boleh ana tahu arwah meninggal sebab ape????btw semoga arwah d tempatkan dalam orang-orang yang beriman ,,,insyaallah,,,amin

Followers